76 nm-es új építésű családi ház lakberendezése Budapest környékén, kisgyermekes fiatal párnak

Ügyfelem nagy kételyek közepette keresett meg, nem tudta eldönteni, hogy megvásárolja ezt a házat vagy sem – többek között kicsinek találta a nappali-konyha kapcsolatát, ezért a segítségemet kérte. Látogatást tettünk az éppen épülő ház helyszínén, ablakok, ajtók nem voltak, a falak álltak, a tető éppen elkészült. A látogatásom alkalmával azonnal kiderült, némi fal-eltolással tudunk a nappali javára pici négyzetmétereket nyerni, vizuálisan pedig annál is többet. A ház alap elrendezése egy nappali, szeparált kis spájz, gyerek- és hálószoba, valamint egy vendégszoba. Az alaprajzi elrendezés módosítása a belső falak pár cm eltolásával és a spájz megszüntetésével történt.

A nappali kialakítása a spájz megszüntetése után rögtön a konyhával kezdődött. Egy kis bárasztallal zártuk le, itt kapott helyet a mosógép is, a bárasztal alatt tökéletesen elrejtve. Mivel a legkisebb családtag most próbálgatja kézügyességét a firkálás területén, ezért krétafal került a konyha részeként kialakításra. A kandalló helye adott volt, itt tudtuk elhelyezni a médiafalat egyetlen kis módosítással – a hálószoba kárára beljebb toltuk a falat. A médiafal bútora méretre gyártott asztalosmunka, mivel a közlekedő folyosó területére esett és minden cm számított.

A hálószoba kialakításánál figyelembe vettük, hogy méretéből adódóan egy franciaágy és egy gardróbszekrény kellett elférjen. Itt is minden bútor méretre gyártott asztalosmunka, alkalmazkodva a hely adottságaihoz.

A fürdőszoba kialakításánál nagyon szerettek volna egy épített zuhanyzót, de ugyanakkor szükség volt egy kis fürdőkádra is a két éves kisfiú kényelmes fürdetése miatt. Továbbá itt kapott helyet a cirkó, amelyet elrejtettünk a fürdőszobabútor elemeként.

A gyerekszoba a korábban meglévő bútorokkal került berendezésre, melyet a közeljövőben majd a ház többi részéhez hangolva fogunk átrendezni, természetesen figyelembe véve a kisfiú korának megfelelő igényeket.

A ház berendezése, minden méretre gyártott bútort, burkolatot, a világítás kialakítását, a háztartási gépeket, a dekorációt is beleértve 7,5 milliós költségvetésből készült el.