Családi ház Leányfalun

Eredetileg nyaralónak épült ez a ház Leányfalun, mint sok hasonló épület ezen a környéken. A tulajdonosok tizenöt évvel ezelőtt vásárolták az ingatlant, akkor frissen átépítve, kicsit bővítve a tereket és funkciókat.

A felújítással kapcsolatban konkrétan tudták, hogy min szeretnének változtatni, mi az amit meghagynának ill. milyen elemeket cserélnének. A földszint eredetileg nem volt túl világos és elég szűk fogadótérrel rendelkezett. A konyha pici, viszont annál nagyobb a dolgozószoba. Az emeleten lévő szobák sem voltak jól kihasználva, kevés bútor kapott helyet, így a tárolási kapacitás szűkös volt, főleg a gardrób hiánya volt fájó.

Átszabtuk a földszintet – falat bontottunk és bevilágító ablakot tettünk az előszobába. A dolgozószobából leválasztottunk egy előkészítő konyhát, ahol helyet kapott rengeteg háztartás gép, így nem veszi el a helyet a fő konyhától. A dolgozószoba is megmaradt, csak kicsit kisebbre vettük a területét. Az ebédlő maradt a régi helyén, viszont a nappalival közös falszakaszon van egy fan-coil, amit szerettünk volna funkcionálissá tenni – így itt bárpultot alakítottunk ki két székkel.

Az emeleti nyitott könyvespolcok helyére, egy addig kihasználatlan helyre került a gardrób. A ruhatárban van elrejtve a mosógép és a szárítógép. A gyerekszoba és a hálószoba közötti fal csak picit lett átméretezve a leendő bútorok méreteihez igazodva. Főleg a gyerekszoba miatt volt erre szükség, hogy legyen hely íróasztalnak, polcoknak.

Anyaghasználat: eredetileg a nappali fal nagy része mészkővel burkolt, amit szerettünk volna megtartani. Ehhez választottunk egy nagyon impozáns, nagyméretű greslapot, amivel a földszintet és a vizes blokkokat burkoltuk. A kőburkolat mellett szólt, hogy van két kutyus is a családban. A falra is könnyen tisztán tartható, mosható tapétát választottunk.
A beépített bútorokat asztalossal készíttettük méretre (előszoba, konyhabútor, nappali bútor, gardrób, gyerekszoba, fürdőszoba bútor).

Bútorok, kiegészítők, partnerek: Momento Design Kft., Dutch Home Lakberendezési Stúdió, Novo Home Kft.
Függönyök és kiegészítők: Artis Design Kft.
Lámpák: Elter Világítás és Horányi Lámpacenter, Perfect Design Kft.
Asztalos munka: Szabadi Zoltán

Nyaralóból családi otthon a budapesti agglomerációban, Leányfalun