100m2-es lakás a 14. kerületben

Budapesten, a 14. kerületben található, 100m2-es, négyszobás lakás tulajdonosai bíztak meg egy tágas, minden igényt kielégítően, minőségi anyagokkal és funkcionálisan jól kialakított, minden fontos dolognak helyet adó otthon megteremtésére.

Az új építésű lakásban adott volt a lehetőség az eredeti alaprajz alapos áttervezésére, igazodva a leendő lakók igényeihez.
Kívánságuknak megfelelően, a térrendezés szempontjából fontos volt két hálószoba és két fürdőszoba kialakítása, ezen kívül helyet kellett találni egy mosókonyhának és egy gardróbszobának is. A lakásban a központi helyet az egy térben berendezett nappali és konyha-étkező foglalja el.

Az anyagok kiválasztásakor fontos volt a minőség, tartósság és a színeket illetően az időtállóság. A dekorációban teret kapott a finom csillogás és a puhaság, amit a tulajdonos hölgy nagyon szeretett volna.

Munkáim során az anyagok kiválasztása mindig közösen történik, így az ügyfél vágyai és az én szakmai tapasztalatom mindig összhangban vannak, mire egy otthon elkészül. Együtt látogatjuk meg a boltokat és választjuk ki az éppen aktuális, soron következő anyagokat, bútorokat, textileket. Gyakran és sokat dolgozom együtt asztalossal, aki elkészíti azokat az egyedi méretekkel tervezett kiegészítő bútorokat, amiket a kereskedelemben képtelenség lenne ilyen pontossággal megtalálni. Minden, ami bekerül az enteriőrökbe, az együtt tükrözi a megrendelő vágyait, ötvözve az én finomhangolásaimmal.

Hidegburkolat: Ekko Fatto Kft., kanapé-franciaágy: Premio home&design Kft., lámpák: Elter Világítás, kiegészitők: Art&Deco Kft., függönyök, kiegészítők: Artis Design Kft., egyéb kiegészítők: Dutch Home Lakberendezési Studio, asztalos munkák: Szabadi Zoltán.
Festőművész: Solthy Viktória
Fotós: Bata Tamás – épületfotózás, enteriőrfotózás

Az eredeti alaprajz alapos áttervezése középkorú házaspár otthonában – 100m2-es lakás a 14. kerületben