Panorámás penthouse lakás a Bálna fölött, Pesten

Ez a lakás lélegzetelállítóan jó adottságokkal rendelkezik, Pesten, a Bálna szomszédságában helyezkedik el a hatodik emeleten, teljes panorámával a budai Műegyetemre. A térrendezés: két főre lett tervezve az elosztás és a berendezés, kényelmes otthon kialakítása volt a cél rövid vagy hosszú távra leendő bérlőjének.

Már első látogatáskor rabul ejtett az ingatlan és ez végig így is maradt – a munkálatok alatt örömmel jártam oda, majd nehéz szívvel hagytam ott a már elkészült és berendezett lakást.

Az enteriőr stílusát meghatározta az épület adottsága, így a contemporary art-deco mellett döntöttem.

A lakás teljes felújításon esett át: fűtésrendszer korszerűsítés, falak mozgatásával egy új tér kialakítása, födémszigetelés, nyílászárók cseréje, terasz szigetelése.

Anyaghasználat: magas minőségű hidegburkolatokat kapott a lakás. A hidegburkolat melletti érv a könnyen tisztán tarthatóság mellett a megjelenés: megtévesztően szépen textúrált, famintás kő, ami a padlófűtés mellett legalább ugyanolyan komfortot biztosít mint a fa parketta.

Fontos szerepet kapott a világítás – a surlófénynek kialakított mennyezeti holkerek méretre lettek gyártva egyedi tervezés alapján, szép látványelem pl. az étkezőasztal fölötti stukkó a csillárral.

A bútorozás nagy részét asztalos által méretre gyártott, beépített bútorok adják. A nappali térelválasztó szintén egyedi, mely egyik fő dísze is a lakásnak.

Partnerek: nyílászárók – Hofstadter Kft, hidegburkolat – Ekko Fatto Kft, kanapé-franciaágy – Novo-Home Kft., lámpák – Elter Világítás, étkezőasztal – Art&Deco Kft, függönyök, kiegészítők – Artis Design, szőnyeg-kiegészítők – Dutch Home Lakberendezési Studio, asztalos munkák Szabadi Zoltán

Penthouse lakás a Bálna fölött, panoráma a budai Műegyetemre