100m2 két szinten – családi ház Dunakeszin

A Dunakeszin található házban eredetileg egy háromgyermekes család lakott, az új tulajdonos egy negyvenes férfi, így az elrendezés az ő igényeihez lett kialakítva. A kb. 100 négyzetméteres, kétszintes családi ház elosztása: a földszinten nappali, konyha, vendég fürdőszoba, az emeleten hálószoba, fürdőszoba és vendégszoba található. Mivel négyzetméterben nem nagyok a terek, ezért falbontásokra és ajtó áthelyezésekre is sor került a maximális helykihasználás érdekében.

Koppány Kata lakberendező a projektről: A bejárati kis előszobazugot kibontottuk és így egy nagyobb, nem tagolt légtérben egyszerűbb volt a konyhabútort és az előszobabútort elrendezni. A földszinti fürdőszoba és a lépcső alatti tároló is egybe lett nyitva egy ajtóval, így nem annyira darabolt a tér, de mégis mindennek helye van. A nappali és előszoba találkozásánál került sor az étkező asztal elhelyezésre egy térelválasztó fallal elkülönítve a zónát.

A burkolatok a teljes házban cserélve lettek, valamint funkcionális álmennyezet lett kiépítve – mindenhol ezzel vizuálisan szeparálva de közben egységessé és folytonossá téve a tereket. A színek kiválasztásánál fontos volt a természetes árnyalatok használata. Egységes a modern bútorok és fa felületek alkalmazása a házban – sötétebb árnyalatú tölgy furnérral. Az előszobában és a lépcsőházban dekor falfestés díszíti a falakat, strapabíróbb felületet adva ezeken a területeken. A konyhabútor magasfényű kávé árnyalatú frontjai passzolnak a bézs alapokhoz. A hálószobában az ágy mögötti fal és a mennyezet egy sávban tapétával lett kiemelve.

Az eredeti állapot:

Az átalakítás és berendezés után készült képek:

Ház Dunakeszin – család után egy új férfi tulajdonos igényeihez igazítva a lakberendezést és az elrendezést – 100m2 két szinten, tölgy, bézs, dekor festés