Kis lakás a XIII. kerületben – 30m2

A megbízó egyedülálló hölgy, aki imád a belváros zsongásában élni. Kicsi, 29.4 négyzetméteres lakása mindössze egy szobából és egy fürdőszobából áll. Nem szeretett volna megválni tőle, ezért lakberendező segítségét kérte, hátha van megoldás és élhetőbbé varázsolható a pici otthon. Az előzetes beszélgetés során felmerült kérések: sok könyv elhelyezése, franciaágy a kényelmes alváshoz és persze ott volt a két kerékpár, melyeknek nem volt rendes helye.További elképzelés: természetes színek, modern hangulat, a felújítás és berendezés limitált költségvetése.

Koppány Kata lakberendező a projektről: A kihívás tehát: mindennek legyen helye élhetően, elérhető áron. A munkálatok a lakás teljes kiürítésével kezdődtek. Az előszoba és nappali között plafonig kibontottuk a válaszfalat és megszüntettük az ajtót, ezzel növelve a térérzetet. A konyha eredetileg az előszobában került kialakításra ezt bevittük a nappaliba. A tulajdonos kérését figyelembe véve elhelyezésre került egy franciaágy is melyet egy térelválasztóval szeparáltunk. Egy kis kanapé került elé, mely rész az étkezőnek. A két kerékpár is méltó helyre került, egy egyedi megrendelésre készült szekrényben kényelmesen elférnek egymás alatt-fölött – így gyakorlatilag díszei lettek a nappalinak.

Az álmennyezet kialakítása dekorációs elemként is funkcionál, másrészt a mennyezet egyenetlenségét tökéletesen elfedi. A fürdőszobában maradt a mosógép, csak szépen a pult alá építve. A WC áthelyezésre került, kissé növelve így a fürdőszobában a teret. A kád helyére zuhanyzó került a praktikusabb helykihasználás céljából. Az előszobában kapott helyet egy plafonig érő gardróbszekrény – ez korábban a konyha helye volt. Összegezve: egy élhető kis lakás egy fő részére, a belváros forgatagában.

A teljes költségvetés – a lakás kiürítése, felújítás villanyszereléssel, festéssel, burkolással, méretre gyártott bútorokkal, ablakcserével, berendezéssel, háztartási gépekkel, a lakberendező munkadíját is beleértve 6.5 millió Ft volt.

Az eredeti állapot:

A lakás berendezés után:

Egyedülálló hölgy kis lakásának berendezése a XIII. kerületben – egy szoba, két kerékpár, franciaágy 30m2-en