50m2-es, kétszobás otthon felújítása és berendezése egyedülálló hölgy részére – panellakás a 3. kerületben

Budapesten, a 3. kerületben, 10 emeletes panelházban található ez az 50 négyzetméteres, kétszobás, erkélyes, zöldre néző világos lakás, melynek teljes felújítását és berendezését Koppány Kata lakberendezőre bízta a hölgy tulajdonos.

A megbízó egyedül lakik a lakásban, a lánya már elköltözött, külön él. A kisebbik helyiség volt a gyerekszoba, ez most a háló, melyben nagy gardróbszekrény ad rengeteg tárolóhelyet. A tulajdonos a régi bútorok egy részét megtartotta (a TV fal sötétebb színű füstölt bükk szekrényei) – a nappali új bútorai közül a nagy nyitott könyvespolc már diszkréten simul a világos színpalettába.

Az erkély ajtaja és az ablak cserélve lettek, az új, háromszárnyú ajtónak köszönhetően teljesen megváltozott a hangulat, rengeteg természetes fény jut a lakásba. A felújított erkély időjárásálló svédpadló burkolatot kapott.
A gipszkarton álmennyezetek a világítás mellett elrejtik a kábeleket is. Az előszoba-étkezőben a tükör alatt-fölött és az étkezőasztal mögött megvilágított dekor kő díszíti a falat. A konyhában maradtak a régi gépek, az új bútor elkülönített részébe elpakolhatóak a háztartáshoz szükséges eszközök.

A színpaletta letisztult, monokróm, modern szürke-fehér és bézs-barna (taupe) árnyalatokkal. Az előszoba, étkező, wc, fürdő, konyha greslap padlóburkolatot kapott, a két szoba fa padlójának ugyanolyan a színe, így teljes az egység a lakásban – ehhez passzol a konyha falának díszítő festése is. A fürdőszobát épített zuhanyfülkével alakították ki.

Felújítás előtt készült fotók:

A panellakás megújult terei: