Modern enteriőr klasszikus bútorokkal – új családi ház berendezése Ürömön

Üröm határában, új területen kialakított telken épült családi ház berendezéséhez kérte lakberendező segítségét a hölgy tulajdonos. Régi vágyát szerette volna megvalósítani: régi házból hozott klasszikus bútorokkal berendezett modern enteriőr…

Az első megkeresés pusztán lakberendezési tanácsadás céljából történt. Az ügyfél nem az első otthonát építette fel, ezért úgy gondolta, némi segítséggel simán megbirkózik a feladattal. A beszélgetés során kiderült, hogy a régi házból származó bútorok adottak, ezeket kell összehangolni az új berendezéssel, modern, stílusos enteriőrt alkotva.

Koppány Kata lakberendező az alaprajzi elrendezésen kicsit módosított, mivel eredetileg egy majdnem teljesen szeparált tér lett volna a konyha helye a nappaliban. A konyhabútor színe és stílusa maximálisan illeszkedik a nappali bútorokhoz, ezért úgy döntött, köztes megoldást választ. A konyha szeparálva lesz, de csak részben, egy kis penge fallal elválasztva a nappalitól. Ezt az érzést a világítással is segítette, így egy esti beszélgetés vagy tévénézés közben vizuálisan is külön lehet választani a tereket a hangulatvilágítással, de ha pont az ellenkezőjét szeretnék elérni, akkor egységesen egy nagy összefüggő teret mutat. A burkolat kiválasztása is a térérzet növelését szem előtt tartva és a modern anyaghasználat szempontjai alapján történt, fokozva ezt a 45 fokban megdöntött száliránnyal, ami rendkívül látványos ebben a gyönyörűen megvilágított enteriőrben. A falszín mindenhol egységes törtfehér, mely szintén az egységet erősíti a házban és kellő alapot ad a bútoroknak – eredetileg zöld huzattal voltak kárpitozva, de ebben a házban új színt kaptak, feketét. A falfestés, díszfestés mintája, színe a bútor stílusát, míg textúrája a modern felületek megjelenését erősíti. Piros, kézzel szövött gyapjú perzsaszőnyeg ékesíti a nappalit, a színe merész de ugyanakkora nőies, meleg otthon hangulatát erősíti.