63m2-es lakás felújítása a Bazilika közelében

Az ingatlan eredeti állapota: tipikus belvárosi leválasztott lakás, kényelmetlen elosztással és terekkel. Pici folyósóra néző konyha amiben semminek nem volt helye, használhatatlanul kicsi előszoba labirintusra emlékeztető érzéssel – mindez az utólag kialakított fürdőszoba, ill. mellékhelyiségek miatt. A nappaliból nyílik a hálószoba. Ezen elrendezés mellett nem volt hely a ruháknak, cipőknek, nem volt lehetőség étkezőasztal elhelyezésére, a mosógép is a fürdőszobában ékeskedett.

A megbízó azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy segítsek élhető tereket kialakítani a lakásban úgy, hogy mindennek legyen megfelelő és használható helye. Az átalakítást a mai kor elvárásainak megfelelően csinálták. A pici konyha helyére bekerült a fürdőszoba egy mosdóval és egy besétálós, épített zuhanykabinnal. Az előszobát kicsit átalakítottuk, falakat bontottunk – itt kapott helyet egy külön wc kézmosóval, egy gardróbszekrény a használatban lévő ruháknak, cipőknek. Az előszobából nyílik egy tároló, itt helyeztük el a mosógépet, szárítógépet, a szennyestartót és polcokat, tárolórendszert. A nappali, a konyha és az étkező egy térben lettek berendezve. Innem nyílik a hálószoba, melyből leválasztottunk egy besétálós gardrób zónát.

A méretre gyártott bútorokat (konyhabútor, tálalószekrény, éjjeliszekrény, gardróbszekrény) asztalos készítette. Kárpitos bútorok: Novo-Home Kft, burkolatok: Ekko Fatto Kft, szőnyeg: Heaven Rugs Max City, lámpák: Horányi Lámpabolt, függönyök: ARTIS DESIGN.

Képek az eredeti állapotról:

A felújított lakás:
fotók: Udvardi Attila

63m2-es belvárosi bérlakás felújítása a Bazilika szomszédságában