85m2-es kétszintes, új építésű sorház

Minden úgy kezdődött, hogy ügyfelem látott egy tv műsort melyben a tulajdonos kiköltözik az otthonából, majd a részvétele nélkül zajló felújítás után meglepetés ajándékként kapja vissza megújult lakását. Ettől az ötlettől vezérelve keresett meg engem. A hölgy igen elfoglalt üzletasszony, munkája mellett sem ideje, sem türelme nem lenne, hogy berendezze élete lakását. Részletesen egyeztettük, kik fognak lakni a budapesti, XVIII. kerületben található új építésű sorházban, milyen terekre van szükség, milyen színek, anyagok tetszenek, mi a rendelkezésre álló költségvetés, majd elkezdődött a munka.

85m2-es kétszintes, új építésű sorház a XVIII. kerületben – otthonos minimál lakberendezés

A sorházban eredetileg a földszinten nappali, konyha és vendég WC, az emeleten hálószoba, vendégszoba, kis fürdő és gyerekszoba kapott helyet. Mindkét szintet átrendeztük, a falakat kicsit átmozgattuk minél nagyobb terekre törekedve. A földszinten lévő szeparált konyhából és előszobából egy légterű nappali-konyha-előszoba lett. Az emeleten a hálószoba és a fürdőszoba javára feláldoztuk az amúgy is kicsi vendégszobát. Így kaptunk egy hálószobát gardróbbal és egy gyönyörű méretű fürdőszobát szeparált WC-vel, valamint a folyosó végén található lányszobát. Hogy kiknek terveztük mindezt? Leendő lakóink anya és a most 19 éves lánya. A hölgyről elmondható, hogy szereti az egyedi szép, különleges megoldásokat, ami csak az övé, kimondottan neki lett tervezve, az ő ízlését képviseli. Élete otthonát szerette volna felépíteni, ennek jegyében történt minden.

Ő a következőképpen emlékszik vissza az elmúlt fél évre: „Már az első találkozó után biztos voltam benne, hogy Katával akarok dolgozni. Rövid egyeztetésnek terveztük, amiből aztán 6 órás beszélgetés lett – egy hullámhosszon voltunk. Emlékszem, amikor kanapét választott és átküldte a fényképét. Egy pillanatra elbizonytalanodtam, nem olyan volt, amilyenre számítottam. Amikor azonban a boltban segítség nélkül én is pontosan azon kanapé felé indultam el, elmosolyodott. Ettől a perctől teljes volt a bizodalmam és megegyeztünk, hogy ezután mindent ő fog intézni, én be sem megyek a lakásba az átadásig. Rengetegszer egyeztettünk, találkoztunk, voltam is a lakásnál, de sosem mentem be. Családtagjaim és barátaim többször is jártak bent, de nem árultak el semmit. Egyre nehezebben bírtam, az utolsó éjszakán már nem aludtam. Most, hogy látom, nagyon boldog vagyok. Izgatottan mentem körbe első alkalommal, fel sem fogtam mindent elsőre, többször kellett végigjárnom a szobákat. A lányom szobájában aztán nem bírtam tovább, feltörtek az örömkönnyek is. Úgy érzem, megérkeztem. Katában pedig nem csak egy profi lakberendezőre, de egy igazi barátra is leltem. A következő lakásomat is pontosan ugyanígy és vele csináltatnám.”

Mivel mindenhol padlófűtés van, a hidegburkolatok fényes greslapok lettek, csak a hálószobák kaptak meleg burkolatot. A bútorok anyaga nagyobbrészt fényes akril, valamint magas fényű laminált bútorlap, minden funkciót figyelembe véve és asztalos által méretre gyártva. Kétszintes lakásról lévén szó a lépcsőházban és a folyósokon végig közlekedő fényt helyeztünk el, hogy este természetes legyen itt tartózkodni a villany folyamatos kapcsolgatása nélkül. Külön figyelmet kapott a tévézéshez, a főzéshez vagy egy igazi takarításhoz szükséges világítás is. A függönyök és textilek kiválasztásánál szintén összehangoltuk az életterek funkcióit. A nappaliban a burgundi vörös a napi mozgalmas élet elengedhetetlen kelléke, a hálóban megjelenő pasztell szín az esti nyugalmat segíti elő. A nagylány szobájában pedig egy burjánzó virágos dekor került fel, üde és fiatalos, akárcsak a szoba lakója. A mellékhelyiségekben elhelyezett tükröket (remek látványelemek) méretre egyedileg gyártattuk.

A berendezés (térrendezést, szaniterek, bútorok), összesen kb. 14M Ft költségvetéssel készült el. A munka végén következett a meglepetés, az újonnan berendezett otthon első megpillantásának hatását nem lehet szavakba önteni, minden lakberendező álma az ilyen spontán reakció. Büszkén mondhatom, mindketten ajándékot kaptunk!