90m2-es új lakás, anya és kisfia otthona

A felkérés jóval azelőtt érkezett, mint ahogy az épületet elkezdték építeni, Ügyfelem ettől függetlenül bízott meg a feladattal, mely éppen ezért komoly kihívásnak ígérkezett.
Az első találkozónk alatt már megszületett a végleges koncepció. Pasztell színek, letisztult formavilág hivalkodás és extravagancia nélküliség. Mindemellett legyen tényleg kényelmes, minden mai igényt kielégítő olyan berendezés, amely igazi otthonként pihenést és együttes játékot is szolgál, azaz kompromisszumoktól mentes a gyermek és az anya igényeit tekintve. Ezeken kívül legyen könnyen tisztán tartható, és pihe-puha kiegészítőkkel egyediesíthető.
Elrendezés: Az alaprajz a teljes alapterület legnagyobb kihasználhatóságát szolgálja, a nappali-konyha átlátható nagy egybefüggő tér, amelyet középen tágít, és ki is egészít egy tolóajtóval elválasztott játszószoba, amely szükség esetén szeparálható. Ezzel szülőnek, gyermeknek is keletkezett a nappalin beül saját és kényelmes tere.
Anyaghasználat: A hálószobákat kivéve – ide laminált burkolatot választottunk – az egész lakásban hidegburkolatot használtunk, mely a padlófűtéssel meleg és kényelmes.
Az egyedi igényeket követik a bútorok is, mivel azok nagy része méretre készített. A lakás díszítését a nappaliban, illetve az előszobában is egyedi falfestés szolgálja, de impregnáltsága, moshatósága okán nagyon praktikus az előszobában is.
Világítás: A viszonylag kis belmagasságban a hatékony világitásért álmennyezet került végig futtatásra a lakás minden részében, mely keretként díszíti a főbb élettereket és egyben optikailag nagyítja is a helységeket.
Textilek, kiegészítők: A függönyök, szőnyegek és kiegészítők kiválasztása szorosan kapcsolódik a már meglévő színárnyalatokhoz és textúrákhoz, Ezek adják meg az egységes harmonikus hangulatot, így alakul át a lakás otthonná.
Ügyfelem szavait idézve:
„Féltem lakberendező segítségét kérni, mert attól tartottam nem lát a fejembe – hogyan tudhatná pontosan mit akarok!? Azonban munkám mellett nem lett volna időm, kézben tartani a kialakítást és a beszerzést, ezért kerestem meg a Katát, akivel a munka folyamán egy jóbaráti kapcsoltat alakul ki. Ennek oka, hogy meg akart ismerni és ezért végeredményként az egyéniséged tükröződik vissza az otthonba amit berendez. Nincsenek látványtervek így megmarad a válogatás öröme, és mivel hónapok telnek el néha egy-egy anyagkiválasztás között számomra felfoghatatlan hogyan képes látatlanban úgy összeilleszteni az egyes darabokat, hogy azok a végén harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz.”

Burkolatok: EkkoFatto Kft, Bútorok: RMP Kft, Divas Home, Prime Home, Novo Home, Függönyök és kiegeszítők: Artis Design Kft, PlantArt

Fotók: Bata Tamás

Anya és kisfia új otthona 90m2-en, pasztell színek, letisztult formavilág