Budapesti penthouse lakás

A lakás tulajdonosa még 2019-ben keresett meg, amikor elkezdték építeni a házat. Sok minden késleltette a ház elkészülését, így a lakberendezés is elhúzódott. Idén nyár elején kaptam meg a megbízást a lakás berendezésére. Voltak már meglévő anyagok, színek, ezekhez kellett igazítani a dekoráció és bútorozás további részét. A cél: egy meghitt, elegáns, harmonikus otthon némi fűszerrel, egyediséggel, ami egy ilyen különleges lakáshoz illik.

A berendezés folyamata:
Kivitelező cégtől vásárolták az ingatlant ezért voltak kötöttségek – például a burkolatok (hideg-meleg), a meglévő elrendezés, adott volt a lámpák kiosztása (mennyezeti hűtés-fűtés), valamint a konyhabútor is kész volt már az átadáskor.

A kiindulási pont és egyben a lakás fókuszpontja az étkező lett, ide álmodtam meg a falra ezt a nem mindennapi festményt, amiben benne vannak a napfelkelte és a napnyugta színei. Ebben a zónában egy üveg asztalra esett a választás, hogy ne vegye el a figyelmet a festményről és a tér is légies maradjon.

A nappaliban az ülőgarnitúra egy relax funkcióval ellátott kényelmes bútordarab. A beépített bútorok az általam megálmodott szín és formavilággal, természetes tölgyfurnérból készültek egyedi rendelésre, kihasználva minden helyet. A bioetanol kandalló kőburkolatot kapott, itt is a burkolat hasznos szekrényeket is rejt.

Az anyagok és bútorok egyaránt a funkció, elegancia, harmónia jegyében kerültek kiválasztásra. Bútorok: Momento Design Kft, Dutch Home Lakberendezési Stúdió, Novo Home Kft, Art&Deco Lakberendezés. Függönyök és kiegészítők: Artis Design Kft. Lámpák: Elter és Horányi Lámpacenter. Asztalos munka: Szabadi Zoltán. Képek: Friedl Viktor festőművész. Fotók: Hlinka Zsolt

Budapesti penthouse lakás – elegáns, harmonikus otthon teraszokkal