Belvárosi, 120 m2-es belvárosi lakás felújítása célzottan kiadásra

A 120 négyzetméteres lakás eredeti elosztásában egy nagyszoba, két kisebb szoba, konyha, kamra, és egy fürdőszoba volt. A tulajdonosok lakberendezőhöz fordultak, teljes felújításhoz és az egyértelműen kiadásra szánt lakás berendezéséhez kérték szakember – Koppány Kata lakberendező – segítségét. Az elképzelés egy olyan lakótér kialakítása volt, ahol több ember, esetleg kettő külön érkező pár vagy egy felnőtt gyerekekkel érkező család kényelmesen elhelyezkedhet.

A régi falakat, burkolatokat, fűtésrendszert, nyílászárókat, azaz gyakorlatilag mindent ki kellett cserélni, a munka során a lakás teljesen megújult.

Az eredeti állapot:

Az eredeti elrendezésen csupán a konyha és a spájz környékén tudtunk változtatni. Itt lebontottuk a régi falakat és kialakítottunk egy új, tágas fürdőszobát (kádas fürdő) és egy szép (rengeteg tárolóval rendelkező) konyhát. A térkialakításban a fő szempont volt, hogy a konyha és a nappali közös térként működjenek több ember számára is, a privát zónákban mindenki szeparáltan tudjon pihenni, a saját hálójában saját fürdőjét használva.

A nappali mellett található szoba lett az egyik háló sok tárolóhellyel a ruhatárnak, a folyosóról nyíló másik szobában pedig galériát építettünk, ahol kényelmesen elfér 2-4 ember is adott esetben – itt is rengeteg tárolóhely lett kialakítva.

A lakásba beépített anyagok időtálló és minőségi alapanyagok, a fűtésrendszer átalakítsa során padlófűtés is kiépítésre került. A nagyobb berendezési tárgyak, bútorok egyedileg, asztalos által méretre gyártott darabok, melyek rengeteg tárolókapacitással rendelkeznek. A semleges alapszínek használatával az volt a cél, hogy az itt lakók apró kiegészítőkkel gyorsan a saját ízlésükre formálhassák a tereket.

Az átalakítás és berendezés után készült képek:

Alaprajz:

120 m2-es belvárosi lakás felújítása és berendezése célzottan kiadásra – három szoba, semleges alapszínek, nagy konyha, galéria