Férfi ügyfél igényeire szabva – budapesti panellakás 52m2

A budapesti, 20. kerületi panellakást egy egyedülálló férfi igényei szerint alakítottam át és rendeztem be. A sokszor külföldön dolgozó ügyfél a nagymamától örökölt lakását szerette volna kényelmes, férfias otthonná varázsolni modern stílusban.

Eredetileg nappali, hálószoba, gardróbos előszoba, külön kis konyha, pici fürdő és külön parányi mellékhelyiség volt az elrendezés. Az ügyfél kérése volt, hogy ez egy olyan budapesti bázis legyen, ahol külföldi munkái után hazatérve kényelmesen megpihenhet. Ezért fontos, központi szerepet kapott az otthoni wellness kialakítása egy praktikusan élhető térben. Szintén fontos szerepet kapott egy-két, a nagyszülőktől örökölt régi bútordarab (tálaló szekrény, falióra).

A munkálatok során minden bontható falat eltávolítottak, a terek új szerepet kaptak. A szauna, wc és mosdó egy légtérbe kerültek, egy panellakásoknál nem szokványos megoldással a zuhanyzó és a háló egy másikba – a valóságban nagyon jól működő és kényelmes kapcsolódó terek lettek.

Az előszobát és konyhát elválasztó régi falat ma bútor helyettesíti, mely egyik oldalról tolóajtós gardrób, másik oldalról pedig konyhaszekrény, beépített hűtőszekrénnyel.

Az elrendezés után kiemelt szerepet kapott a világítás, a hangulathoz illően lehet beállítani a színeket, színhőmérsékletet vagy akár csak egy részletét megvilágítani a lakásnak.
A berendezés nagy része asztalostól rendelt méretre gyártott bútor.

Felújítás előtt készült fotók:

A panellakás megújult terei: